İçeriğe geç

Pumpum Çorbası Nasıl Yapılır

Bartın’ın pumpum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum Çorbası – Bartın Tencereye et suyunu, soğuk suyu ve mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

Pum pum hangi yöreye aittir?

Hangi yöreye ait olduğu merak konusu olan Pum-Pum çorbası, Bartın yöresine ait bir çorbadır.

Pum pum çorbası nedir?

Pumpum çorbası, lezzetli ve doyurucu bir çorba kasesi olarak soframıza geliyor. Bu harika çorba tarifi, mısır unu, süt ve et suyunun mükemmel uyumunu sunuyor. Bu. Hazırlaması çok kolay olan ve damağı enfes tadıyla şenlendiren bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif.

Ponpon çorbası hangi yöreye aittir?

PUM PUM ÇORBASI/BARTIN YÖRESİNİN PUMPUM ÇORBASI (MASTERCHEF) – YouTube.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Hayır çorbası nasıl yapılır?

Sadaka çorbası – Adana nohutu ve bir gece önceden suda bekletilen nohut etle birlikte ateşe atılır. Tuz eklenir ve kaynatılır. Kasedeki su azaldığında kaynar su eklenir. Et kemiklerinden ayrılır ve yemeğin malzemeleri eriyince kemikler çıkarılır.

Pum pum çorbası nerede yenir?

Bartın’a özgü yemekler arasında pımpum çorbası, amasra salatası, çap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pirinçli mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, amasra pidesi ve kırk katlı yufka gibi birçok lezzet yer almaktadır. Pımpum çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biridir.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranızda servis edebilirsiniz.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Püşürük çorbası nedir?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Pıt pıt çorbası nedir?

Yıkanmış bulgur kaynar suya atılıp pişirilir. Bulgur yumuşadığında – kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pirinç gibi katı, ikisinin arasında bir kıvamda olduğunda – ocaktan alınır ve sıcak servis edilir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Sorpa çorbası hangi yöreye ait?

18. yüzyılın sonlarında Kırım’dan Anadolu’ya göç eden Tatarlar arasında yaygınlaşan “Zorpa Çorbası”, besin değeri ve lezzeti yüksek olan Eskişehir’in yöresel yemeklerinden biridir.

Toyga çorbası hangi yöreye ait?

Bayburt İli Çorbaları: Ayranlı Çorbası (Toyga), Bozaş, Fasulye Çorbası, Herle Çorbası (Miyane), Kavut Çorbası, Kesme Çorbası, Lahana Çorbası, Yayan Çorbası.

Hedik çorbası hangi yöreye ait?

Bu sefer de Diyarbakır mutfağına yöneliyoruz ve hem besleyici hem de doyurucu nefis bir hedik çorbası hazırlıyoruz. 😋 Hasata Kırşehir ram nohutu ve Manisa Aşurelik buğdayıyla hazırladığımız tarifimiz 5 Kasım 2023’te sizlerle!

Pumpum çorbası nerede meşhurdur?

2. Pumpum Çorbası Pumpum çorbası, yöresel yemeklerin geniş bir yelpazede yer aldığı Zonguldak mutfağında en sık hazırlanan lezzetlerden biridir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Bartının ne yemeği meşhur?

Bartın’ın meşhur yemekleri: Pirinç Mantısı, Amasra Salatası, Tavuklu Köy Böreği, Pumpum Çorbası, Yumurtalı İsbut, Tirit, Kırk Katlı Hamur, Unlu İspitDaha fazla ürün…

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranızda servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir